Espanya tanca el 2022 amb un rati de 46 vacants per cada mil parats

Efectivament Espanya tanca el 2002 amb un rati de 46 vacants per cada mil parats, segons dades extretes de l’Enquesta Trimestral de Costos Laborals (ECTL) i de l’EPA, que publica l’Institut Nacional d’Estadístiques, i això situa al país a la cua de la Unió Europea i de l’OCDE, en un any clarament marcat per la “Gran Renúncia” a nivell europeu.

4/10/2023

Aquest problema es va començar a dibuixar quan les empreses van reprendre la seva activitat després de la pandèmia i no aconseguien mà d’obra, fet que es va generalitzar en gairebé tots els sectors, fins i tot en el de l’Hosteleria.

Però segons dades de la ECTL, a Espanya, en el tancament de l’any 2022, hi havia 140.517 vacants, que estaven definides com a “llocs de treball remunerats creats recentment o no ocupats, o que estan a punt de quedar lliures”. Una xifra escassa en un mercat laboral amb 20 milions d’ocupats i 3 milions d'aturats.

Sembla que un dels motius que poden portar a aquesta situació és la gran volatilitat que sempre hi ha hagut en el mercat laboral espanyol, ja que fins a la reforma laboral, nou de cada deu contractes firmats al mes, eren temporals (i després de la norma van passar a ser 6 de cada 10), i això fa que moltes empreses no els considerin “vacants”, ja que no suposen la creació de nous llocs de treball, ni la cobertura de posicions estructurals per a la seva activitat.

El que es desprèn d’aquestes dades és que Espanya no té un problema de Gran Renúncia de treballadors, sinó de manca d'ofertes de feina, ja que aquestes dades de l'INE, que s'elaboren amb una metodologia rigorosa taxada per Eurostat rigorosa, suposen una crida d'atenció sobre la capacitat de crear ocupació del nostre país.

Vacants

Des de timenet posem a disposició de les empreses el nostre sistema de registre de la jornada laboral i gestió de projectes, per tal de facilitar a les empreses totes les normatives necessàries per poder contractar persones, i complir al “peu de la lletra” amb la Llei de registre de la jornada laboral.

VOLEU MÉS INFORMACIÓ?

timenet és l'aplicació amb GARANTIA TOTAL DE SATISFACCIÓ, si no us agrada US TORNEM ELS DINERS. Contacteu per més informació.

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.

Accepto
Com configurar
Top