És obligatori incloure les pauses en el registre de la jornada laboral?

Un dels dubtes que poden tenir moltes empreses amb l'obligació de registrar la jornada laboral és si s'han d'incloure o no els descansos que realitzen els treballadors durant la jornada. Amb timenet registrar les pauses o els descansos és una tasca molt fàcil.

6/12/2019

Cal tenir en compte que segons la normativa les empreses han de garantir el registre diari de jornada, o sigui registrar l'horari concret d'inici i fi de la jornada de cada treballador. Tot i això, i encara que no és obligatori, la Inspecció de Treball creu convenient que el registre diari de la jornada inclogui les pauses i interrupcions.

L'exemple més simple és un treballador amb jornada contínua, de set a tres, que té una pausa de 20 minuts per esmorzar. Aquest temps es considera de treball, de manera que només caldria registrar una entrada i una sortida.

Si per contra tenim una jornada de 8 a 5 amb una hora per dinar, aquest temps de menjar, en ser una jornada partida seria necessari registrar-lo, fitxant entrada i sortida al matí i també a la tarda.

I els desplaçaments, compten com a jornada laboral? Posem, per exemple, un comercial que ha de visitar un client a una hora de distància de casa, quan comença el registre de la jornada? Quan inicia el viatge o en arribar al seu destí? La Inspecció de treball suposa que els desplaçaments que el treballador realitzi que no siguin propis de l'anada i tornada des del domicili o residència han de considerar com a jornada de treball sempre que tinguin un centre de treball determinat.

Amb el mòdulo de marcatges de timenet es poden incloure tantes pauses com siguin necessàries, ja siguin de cigarret, esmorzar, dinar, desplaçament, metge, etc, i considerar-les temps de treball o no. D'aquesta manera, a més de complir amb la normativa registrant la jornada laboral dels treballadors, podreu controlar totes les interrupcions que faci cada un dels empleats de l'empresa.

pauses registre jornada laboral

Amb timenet, pots portar un control de les pauses i considerar-temps de treball o temps de descans segons les necessitats de l'empresa o els acords que s'hagin arribat amb la plantilla.

 més informació?

timenet és l'aplicació amb GARANTIA TOTAL DE SATISFACCIÓ, si no us agrada US TORNEM ELS DINERS. Contacteu per més informació.

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.

Accepto
Com configurar
Top