Assistir a esdeveniments fora de la jornada laboral també és temps de treball

El Tribunal Suprem confirma que assistir a esdeveniments fora de la jornada laboral, que tinguin un caràcter comercial i estiguin organitzats per l’empresa, com per exemple competicions esportives, presentacions de revistes, etc., es pot considerar també temps de treball, encara que l’assistència sigui voluntària i sense tenir en compte la intensitat de l’activitat.

2/18/2020

En aquest sentit el que diu la legislació espanyola és que es defineix el temps de treball com “tot període durant el qual el treballador estigui en el treball, a disposició de l’empresari en l’exercici de la seva activitat o de les seves funcions, de conformitat amb les legislacions i/o pràctiques nacionals”.

Per tant queda clar que si un treballador o treballadora assisteix a un esdeveniment organitzat per la seva empresa i té una finalitat o caràcter comercial, és temps en què està a disposició de l’organització, encara que hi vagi de forma voluntària. Per tant és també temps de treball i s’ha de computar com a tal.

A més a més la persona treballadora té dret que es programi l’inici de la següent jornada laboral 12 hores després d’haver finalitzat aquest tipus d’activitats, i no en el seu horari habitual. Com a contrapartida la Llei diu que el temps de descans es defineix per oposició a l’anterior definició, és a dir, “tot període que no sigui temps de treball”.

Com que l’assistència a aquest tipus d’esdeveniments comercials de caràcter especial i fora de la jornada laboral es consideren també temps de treball, cal registrar-los adequadament, amb sistemes com timenet, que permet que cada treballador/a pugui registrar les seves hores de treball a través de qualsevol dispositiu que tingui connexió a Internet, és una aplicació accessible des de qualsevol lloc i que permet solucionar fàcilment aquest problema!

esdeveniments fora de la jornada laboral

VOLEU MÉS INFORMACIÓ?

timenet és l'aplicació amb GARANTIA TOTAL DE SATISFACCIÓ, si no us agrada US TORNEM ELS DINERS. Contacteu per més informació.

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.

Accepto
Com configurar
Top