Un 80% de les empreses han recorregut al teletreball durant el confinament

La gran crisi provocada pel coronavirus, i la necessitat de moltes organitzacions de buscar fórmules per poder continuar treballant, tot i estar en quarantena, han propiciat que un 80% de les empreses han recorregut al teletreball durant el confinament, segons dades del Banc d’Espanya; aquesta xifra destaca molt si es compara amb el 8,3%, que és la corresponent al 2019.

5/20/2020

Però cal apuntar que no tot són avantatges en el teletreball, ja que sembla ser que durant el confinament, les persones que teletreballen han pogut sumar gairebé dues hores més de treball a la seva jornada, per causes com la por a perdre la feina, les ganes de demostrar entrega, la falta de coneixement del món digital, i també la difícil conciliació amb els infants a casa, que també estan fent el que s’anomena “home shcooling” o escola a casa.

Com que aquesta modalitat no estava implantada a la nostra societat, les persones que teletreballen sovint no saben separar els espais personals dels de treball, i això fa que es barregin i que no es diferenciï el que és la vida personal i la laboral; també es comença a treballar més aviat però s’acaba més tard, segons dades de Surfshark sembla que hi ha pics d’activitat laboral entre les 0:00 i les 3:00 de la matinada.

En tota aquesta situació, i segons dades d’un estudi de Funcas, sembla que les dones dediquen més temps a tenir cura de la llar i dels fills, concretament 4,3 hores diàries, que han de combinar amb les hores de teletreball, i això dificulta la conciliació, mentre que els homes dediquen 3,1 hores al dia a les tasques domèstiques i als fills.

teletreball durant el confinament

Eines com timenet, poden permetre gestionar millor el temps i el teletreball i per tant conciliar més bé, ja que es tracta d’un sistema que permet registrar totes les hores de treball, i també les pauses i els descansos, d’una forma fàcil i senzilla!

VOLEU MÉS INFORMACIÓ?

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-vos publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerarem que n'accepta el seu ús. Pot saber més sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top