Aquest estudi ha analitzat diferents propostes d’implantació del teletreball a partir d’una sèrie de dades de mobilitat i qualitat de l’aire a Barcelona, que es van obtenir durant el confinament.
L’estudi es va basar amb les dades obtingudes a partir d’un model de qualitat de l’aire, i també amb les mesures de les estacions de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA), que l’Àrea Metropolitana de Barcelona va registrar durant el confinament causat per la pandèmia.
Aquest estudi va plantejar tres possibles escenaris en base a la implantació de dos, tres o quatre dies a la setmana de teletreball, i van estudiar els canvis en la contaminació amb un model de qualitat de l’aire per cada un.
El primer dels escenaris planteja un model en el que es teletreballés dos dies a la setmana, això permetria reduir les emissions contaminants relacionades amb el trànsit en un 5% i conseqüentment el nivells de NO2 en un 4%.
El segon escenari consistiria en eletreballar 3 dies setmanalst, i això permetria reduir les emissions en un 10% i els nivells de NO2 en un 8%, reduint també els desplaçaments vinculats a la feina en un 25%.
El tercer escenari, teletreballant 4 dies a la setmana, permetria reduir en un 15% les emissions del trànsit, i els nivells de NO2 en un 10%.