Aquest concepte del tercer espai de teletreball no només se centra en el fet de disposar d’un lloc físic per desenvolupar l’activitat laboral, si no que també té algunes connotacions socials, ja que realment fa referència a tots els llocs a on es pot anar a treballar o a reunir-se, i que al mateix temps també pot tenir altre usos, com aprendre, sociabilitzar-se i compartir.
Aquest concepte té molt a veure amb la busca de flexibilitat horària i presencial, i d’entorns de treball atractius i col·laboratius; per poder teletreballar en aquests contextos tan sols cal connexió wi-fi, algun dispositiu mòbil, i un sistema de registre de la jornada laboral com timenet, que tan sols requereixi algun lloc amb connexió a internet per poder funcionar.
Aquest treball en remot requereix de noves tecnologies, que facilitin la coordinació d’equips i el treball en xarxa, i això també és possible fer-ho amb el mòdul de projectes de timenet, que està orientat a la planificació i organització de tasques que permetin a tot l’equip compartir projectes, objectius i terminis.
Amb Timenet no tan sols és possible treballar des de qualsevol indret, si no també la comunicació, la confiança, el contacte humà i la col·laboració. És una nova forma de treballar que permet a treballadors i col·laboradors poder treballar remotament des de qualsevol lloc qualsevol dia de la setmana.
Amb aquest tipus de solucions les empreses redueixen els riscos de contagi, s’eviten desplaçament innecessaris a l’oficina, i això porta altres beneficis com major eficiència en el transport, reducció dels temps de desplaçament i els nivells de contaminació i/o millora en la conciliació de la vida personal i familiar.