Qui ha de pagar el wifi quan es teletreballa?

A l’espera que s'acabi la llei que ha de regular com cal treballar des de casa, a sobre la taula hi ha moltes qüestions que caldria resoldre de forma urgent, com per exemple qui ha de pagar el wifi quan es teletreballa, o qui ha de posar els mitjans tècnics i ergonòmics que garanteixin una prevenció de riscos laborals en aquest context.

6/23/2020

Tal i com hem comentat ja en altres posts el teletreball ha passat de suposar un 8% a gairebé un 80% en el transcurs de la crisis del Covid 19, i moltes organitzacions van haver d’improvisar i van deixar moltes qüestions a l’aire, i una d’elles és precisament qui s’ha de fer càrrec de les despeses de connexió a internet i telefonia mòbil mentre es teletreballa.

Els experts apunten a que ha de ser l’empresa qui assumeixi aquest tipus de despeses, així com tot el material necessari, ordinadors, telèfons, material d’oficina, etc. per poder desenvolupar l’activitat laboral des de casa, tot i que prèviament caldria definir molt bé els límits d’aquesta despesa, ja que també hi pot haver una part que correspongui a les necessitats de la llar i/o unitat familiar des de la que es treballa.

De la mateixa manera el material que s’utilitzi per teletreballar també tindrà una doble utilitat (familiar i de treball), i segurament si s’utilitza per treballar des de casa tindrà un desgast molt més ràpid, i per tant l’empresari també hauria d’assumir aquesta part de despesa.

Tots aquests conceptes, igual com les mesures que cal adoptar per prevenir els riscos laborals mentre es teletreballa, són complicats de definir i de quantificar, per això s’està esperant aquesta nova Llei que prepara el govern i que ha de regular tots aquests aspectes que ara són font de molts dubtes i preguntes.

Pagar el wifi

El que sí que és molt més senzill d’implementar són sistemes, com timenet per registrar la jornada laboral, i assegurar-se que les persones que teletreballen no fan un excés d’hores extres.

VOLEU MÉS INFORMACIÓ?

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-vos publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerarem que n'accepta el seu ús. Pot saber més sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top