Què passa amb la tributació de les despeses del teletreball?

Tot i que ja hi ha una nova Llei que regula el treball a distància, hi ha algun aspecte que encara necessita respostes més clares, com és el cas de la tributació de les despeses del teletreball, que caldrà saber com s’ha de fer.

11/30/2020

La Direcció General de Tributs (DGT) està estudiant a fons aquesta qüestió, i han dit que esperen poder aclarir abans que finalitzi l’any com s’han de tributar totes aquestes despeses que les organitzacions paguen a la plantilla que teletreballa.

Un dels punts més important en aquest sentit, és saber si les quantitats que les empreses paguen als seus treballadors/res per cobrir aspectes com el wifi, la llum, o l’aigua, que són perquè puguin teletreballar amb totes les eines necessàries, es consideraran retribucions en espècie i per tant hauran de tributar a l’IRPF.

Com que la nova Llei ja ha deixat clar que les persones que teletreballen no han d’assumir cap mena de despesa derivada del teletreball, i també que les organitzacions han de posar a la seva disposició totes les eines que necessitin per poder dur a terme la seva tasca, ara queda aquesta incògnita de com caldrà declarar a hisenda aquestes despeses.

El que sí que està clar és que sistemes com timenet permeten implantar el teletreball i el registre de la jornada laboral de forma fàcil, àgil i econòmica, ja que amb una sola aplicació de control d'hores de treball es pot veure de forma centralitzada les entrades i sortides dels treballadors i el lloc del marcatge, tenir disponible el registre de la jornada per al correcte compliment de la llei i controlar els temps de dedicació a projectes per optimitzar els recursos humans i físics de l’empresa.

Tributació de les despeses del teletreball

Empresarialment cal buscar solucions òptimes als problemes que presenta la situació i el mercat laboral actual, i realment timenet és una completíssima eina pel registre geolocalitzat de la jornada laboral i la gestió de projectes.

VOLEU MÉS INFORMACIÓ?

timenet és l'aplicació amb GARANTIA TOTAL DE SATISFACCIÓ, si no us agrada US TORNEM ELS DINERS. Contacteu per més informació.

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.

Accepto
Com configurar
Top