Què es considera temps de treball efectiu?

La nova Llei de registre de la jornada laboral que obliga a controlar les hores treballades de la plantilla empresarial, presenta alguns dubtes i controvèrsies, com per exemple què es considera temps de treball efectiu, ja que en casos en els que els treballadors/res es desplacen per feina, o assisteixen a events, cal tenir clar en quin moment es considera que comença i acaba la seva jornada laboral.

11/28/2019

El temps de treball efectiu inclou el temps en el que el treballador/a es troba en el seu lloc de treball, incloent tot el temps dedicat al desenvolupament de la seva activitat; no estan inclosos en aquest còmput:

  • Els temps d’accés i sortida de la feina
  • Els temps d’higiene personal i canvi de roba
  • Els temps transcorreguts en el transport al centre de treball
  • Els temps necessari per fitxar
  • Els permisos per assumptes personals o de recuperació de dies o moments de festa per altres treballats.

Però els casos en els que no queda tan clar com considerar el temps, són aquells en els que el treballador/a han d’assistir a algun event com una convenció, o una fira, etc, fora de la jornada laboral. De fet ja hi ha una sentència del Tribunal Suprem que considera que el temps de treball efectiu també inclou “tot el període durant el qual l’empleat/da estigui a disposició de l’empresari”, per tant l’assistència a un d’aquests events s’hauria de considerar també temps de treball efectiu.

Un altre cas que no està del tot clar és el dels desplaçaments, ja que el temps dedicat a anar i tornar de la feina no es considera temps de treball efectiu, però què passa en els casos en els que cal anar a un centre de treball que no és l’habitual, o en els que el desplaçament forma part de la pròpia feina.

Per resoldre aquesta qüestió la Llei diu que es consideraran temps de treball efectiu els desplaçaments que compleixin els següents requisits:

1.- Que durant els desplaçaments el/la treballador/a es troba en l’exercici de les seves funcions.

2.- Si està a la disposició de l’empresari/a.

3.- Si exerceix les seves funcions durant el desplaçament cap a o des de un client.

 

temps de treball efectiu

L’aplicació online timenet pot ajudar a complir amb tots els requisits de la Llei, ja que al no necessitar instal·lar cap software és accessible des de qualsevol lloc i dispositiu amb connexió a Internet!

VOLEU MÉS INFORMACIÓ?

timenet és l'aplicació amb GARANTIA TOTAL DE SATISFACCIÓ, si no us agrada US TORNEM ELS DINERS. Contacteu per més informació.

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.

Accepto
Com configurar
Top