Quantes hores a la setmana es pot treballar?

Tota la situació que estem vivint arrel de la crisi del coronavirus, i del teletreball que està a l’ordre del dia que ha permès a moltes empreses continuar amb la seva activitat online, ens podem preguntar quantes hores a la setmana es pot treballar com a màxim i com es pot controlar tot això des de la distància dels domicilis de cada treballador/a.

6/11/2020

Segons el que estableix l’Estatut dels Treballadors, la jornada laboral d’una persona no podrà superar les “40 hores setmanals de treball efectiu de promig en còmput anual”, tot i que molt sovint aquestes hores es multipliquen perquè s’acaben fent “hores extres” en períodes de molta càrrega de treball; en aquest cas cal tenir en compte que aquestes també computen pel treballador/a, però de forma independent a les hores laborals, de manera que el límit que es pot fer d’aquest tipus d’hores a l’any són 80.

Les hores extres tan sols es faran si la persona les vol fer i és major de 18 anys, caldrà que estiguin degudament registrades, i també retribuïdes, sigui de forma monetària (amb un valor superior a de l’hora convencional) o compensades amb descansos. En cas que aquestes hores siguin compensades per descansos, no computaran com a tal en els 4 mesos següents a la seva realització.

El que sí que es pot fer es distribuir per contracte o conveni laboral, aquestes hores segons les conveniències de cada empresa, però entre el final d’una jornada i el principi de l’altre han d’haver passat com a mínim 12 hores.

hores a la setmana

Tot això pot semblar una problemàtica molt difícil de comptabilitzar i de solucionar, però amb sistemes de registres de la jornada laboral com timenetno ho és, ja que cada treballador/a pot registrar l’inici i el final de la seva jornada laboral, inclosos els descansos, també el tipus d’hores que està fent, i fins i tot indicar des d’on les està fent. A més a més l’empresa podrà conservar degudament aquests registres durant els 4 anys reglamentaris i fer-los servir en cas de dubtes o problemes.

VOLEU MÉS INFORMACIÓ?

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-vos publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerarem que n'accepta el seu ús. Pot saber més sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top