El permís de paternitat s’amplia a 8 setmanes per Decret Llei

Des del passat 1 d’abril de 2019 el permís de paternitat s’amplia a 8 setmanes, que a partir de l’1 de gener de 2020 passaran a ser 12, i finalment 16 des de principis de 2021. Les sis primeres setmanes seran a jornada completa, mentre que les altres deu es podran repartir de la manera més convenient pel pare.

4/15/2019

Aquestes mesures les ha pres el govern socialista per poder arribar a la mitjana que tenen els països de la Unió Europea. Actualment el permís de paternitat a països com Noruega i Islàndia és de 112 dies. A Dinamarca les mares i els pares tenen un permís d’un any, que s’han de repartir, tot i que la mare ha d’agafar un mínim de 128 dies i el pare de 14.

Aquest decret Llei també obligarà, de manera gradual, a totes les empreses que comptin amb més de 50 persones en plantilla, a fer un pla d’igualtat per evitar la discriminació; fins ara, aquesta qüestió tan sols era obligatòria per organitzacions amb més de 250 treballadors.

Les empreses hauran de tenir un registre professional detallat per categoria i sexe, que pugui estar a l’abast dels sindicats, per garantir que homes i dones cobren el mateix per fer la mateixa feina. Aquesta mesura té com a objectiu evitar la bretxa salarial que hi ha actualment en el mercat laboral.

Tots els canvis de normativa que hi ha actualment a l’Estat espanyol, fan necessari un sistema, com timenet, per poder controlar i gestionar el temps a les empreses. Una aplicació online que permet centralitzar en un sol lloc tota la informació sobre horaris, vacances, permisos, absències, etc.

permís de paternitat s’amplia 8 setmanes

Amb timenet es pot complir amb la legislació vigent, i portar tot el control necessari d’una forma fàcil, econòmica i sense necessitat d’instal·lar cap software, en pocs minuts pot estar en funcionament.

 

 Voleu més informació?

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-vos publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerarem que n'accepta el seu ús. Pot saber més sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top