Màxima transparència en el registre de la jornada laboral

Ara més que mai cal una màxima transparència en el registre de la jornada laboral, perquè Inspecció està trobant molts casos d’empreses que apliquen ERTOS fraudulents, i tot i tenir una reducció de jornada, obliguen a la seva plantilla a continuar treballant les mateixes hores, o en alguns casos fins i tot més.

4/30/2020

Per això en aquesta etapa en la que el teletreball està tenint tan protagonisme, i està permetent a moltes organitzacions continuar amb la seva activitat, calen sistemes com timenet, que permetin una total transparència en el registre de la jornada, amb geolocalització, incloent les possibles pauses i també diferenciant els tipus d’hores de treball que s’estan fent.

Els inspectors i les inspectores de treball s’estan trobant amb molts casos en els que les empreses, tot i haver aplicat ERTOS, fan una mena de “xantatge emocional” als seus treballadors/res amb l’amenaça de poder perdre la seva feina, si no accepten les condicions imposades, i alguns d’aquests casos calen tan fort, que les persones afectades ni tan sols ho denuncien.

Per altra banda també hi ha una dificultat afegida, i és que per tal que els inspectors/res puguin actuar cal que visitin el centre de treball, i en els casos de teletreball caldria demanar un permís i el consegüent avís al treballador/a, per poder visitar el domicili en el que es fa el teletreball.

Hi ha inspectors/es que opinen que tot això es podrà veure quan es comparin dades de facturació d’aquestes empreses entre els mesos anteriors i aquests, realment si el ritme de treball ha estat el mateix, les facturacions no variaran gaire, i es podrà veure si els ERTOS estaven realment justificats o no.

El nostre sistema timenet permet aquesta màxima transparència en el registre de la jornada laboral, i també complir al peu de la lletra amb la Llei, i amb tots els drets i deures de la plantilla empresarial.

transparència en el registre de la jornada

VOLEU MÉS INFORMACIÓ?

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-vos publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerarem que n'accepta el seu ús. Pot saber més sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top