Aquesta mortalitat empresarial tan gran que hi ha a Espanya, és un problema molt important, i sobretot si es compara amb els altres països europeus, segons les dades de Eurostat, que estudien l’evolució de la mortalitat de les empreses creades del 2014 fins al 2019.
Algunes fonts de Cepyme, consultades pel mitjà digital elEconomista, consideren que el problema del teixit industrial espanyol és que és més petit que el d’altres països europeus, i que a més a més està atomitzat, ja que el 94% són micro empreses amb menys de 10 treballadors, i això les fa menys productives i competitives, i per tant, s’arrossega la productivitat del país cap avall.
Mirant els països europeus, solament Finlàndia i Dinamarca tenen un percentatge més gran de mortalitat empresarial durant els primers cincs anys de vida, la resta dels grans països del vell continent, així com la mitjana europea, tenen una permeabilitat més gran en el seu teixit empresarial.
Concretament el país europeu en el que més empreses sobreviuen durant els primers 5 anys és Bèlgica, amb un 52% del total, seguit per Portugal amb un 51,4%, la República Txeca amb un 51%, i França amb un 48,1%.