Les hores extres no remunerades arriben a mínims històrics

Durant l’any 2019 les hores extres no remunerades han arribat a mínims històrics, ja que segons dades de la última Enquesta de Població Activa (EPA), durant el quart trimestre de l’any es van realitzar 2,5 milions d’hores a la setmana sense remunerar, suposant una caiguda del 15%, i sent aquesta la xifra més baixa en aquest mateix període des del 2008, que va ser quan l’INE va començar a recopilar aquestes dades.

2/26/2020

Aquest descens de les hores extres s’atribueix directament a la Llei de Registre de la Jornada Laboral implantada el mes de maig del 19, i que suposa l’obligatorietat de registrar totes les hores de treball de totes les plantilles empresarials, i que precisament tenia com a objectiu reduir les hores extres no remunerades ni compensades, i també la precarietat laboral.

Quan es parla d’hores extres, es fa referència a les hores de treball de caràcter voluntari, que es fan a més a més de la jornada ordinària de treball, i que segons el que estableix l’Estatut del Treballador, han de ser compensades a través de la corresponent remuneració, o amb temps de descans.

Tradicionalment a l’Estat Espanyol s’han estat fent moltíssimes hores extres que no s’han registrat i tampoc compensat, però l’obligatorietat de fitxar a l’inici i al final de cada jornada laboral, ha contribuït a reduir-les, en canvi les hores ordinàries s’han mantingut més o menys estables.

Les sancions per incompliment d’aquesta nova normativa de registre de la jornada laboral poden anar des dels 626 € als 6.250 €, depenent de la mida de l’organització i del volum de facturació. A més a més el treballador/a pot reclamar el pagament de totes les hores realitzades i no compensades durant el darrer any, i també la cotització corresponent als últims 4 anys de totes aquestes hores no comptabilitzades, per tant és important complir amb la Llei i estalviar-se multes i problemes. Amb un sistema com timenet, és fàcil, ràpid i econòmic!

hores extres no remunerades

VOLEU MÉS INFORMACIÓ?

timenet és l'aplicació amb GARANTIA TOTAL DE SATISFACCIÓ, si no us agrada US TORNEM ELS DINERS. Contacteu per més informació.

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.

Accepto
Com configurar
Top