Les empreses no han de pagar les despeses per teletreball del primer confinament

Segons una recent sentència de l’Audiència Nacional, les empreses no estan obligades a pagar les despeses per teletreball del primer confinament, que va tenir lloc durant la primera onada de Coronavius, ja que aquest Tribunal considera que l’obligació de pagar aquestes despeses tan sols té efecte des de l’entrada en vigor del Real Decret sobre treball a distància de l’octubre de 2020.

8/9/2021

Com que entre març i octubre del 2020, el pagament de les despeses del teletreball no estava configurat com a dret, l’Audiència Nacional entén que no pot ser exigit de forma genèrica per la plantilla, però sí que hi ha algunes situacions en les que es podria exigir la devolució d’aquestes despeses, tot i que caldria que es revisessin de forma individual.

El que sí que poden fer les empreses és establir aquest dret en els convenis o en els acords col·lectius, i concretat quins serien els mecanismes per la devolució d’aquestes despeses derivades del teletreball durant el primer confinament.

Per altra banda, l’Audiència Nacional no tanca les portes a la possibiltiat que els treballadors/ores puguin exigir la devolució d’allò gastat com a conseqüència de prestar serveis des de casa, de manera que admeten tres situacions en les que sí que seria possible:

  1. Si així ho estipula un acord individual sobre aquesta matèria
  2. Plantejant una reclamació per la via judicial, acreditant individualment les despeses ocasionades.
  3. Si així ho estableixen el conveni o l’acord col·lectiu del sector.
Despeses per teletreball

Tal i com es plantegen tots aquests escenaris, és de vital importància que les empreses disposin de sistemes com timenet, que permetin gestionar i controlar el temps de forma eficient i efectiva, podent tenir el registre de la jornada laboral de cada persona, correctament controlat i guardat, tal i com estipula la Llei!

VOLEU MÉS INFORMACIÓ?

timenet és l'aplicació amb GARANTIA TOTAL DE SATISFACCIÓ, si no us agrada US TORNEM ELS DINERS. Contacteu per més informació.

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.

Accepto
Com configurar
Top