Després que hi hagi hagut un litigi entre una coneguda empresa i els seus treballadors per aquest tema, la corresponent sentència del Tribunal Suprem deixa clar el criteri a aplicar: les empreses han de comunicar els canvis de jornada laboral amb un mínim de 5 dies d’antelació a la seva plantilla. En casos en els que hi hagi algun conveni col·lectiu aquest termini es pot ampliar, però en cap cas reduir.
Aquesta sentència recorda que les distribucions irregulars de la jornada laboral són lícites i legals, però hi ha d’haver aquest preavís d’un mínim de 5 dies per comunicar a la persona treballadora el dia i la hora exactes en les que ha de prestar els seus serveis. De la mateixa manera, en aquest tipus d’horaris canviants, cal respectar sempre els descansos diaris i setmanals.
La Llei també deixa clar que el màxim d’hores setmanals en una jornada laboral són 40, i a partir d’aquí cada organització pot pactar amb els treballadors i els seus representants com es distribuirà aquest temps de treball, podent ser irregular, i en cas que no es posessin d’acord, l’empresa pot adjudicar lliurement fins a un 10% de la jornada de cada empleat/ada.
Amb timenet es pot complir a la perfecció amb totes aquetes normatives, ja que a part de permetre un sistema completament flexible i geolocalitzat perquè cada persona fitxi i registri les seves hores de treball, disposa d’un sistema de missatgeria interna que permet una fàcil comunicació entre l’empresa i els seus treballador/res.