L’empresa pot canviar l’horari de treball unilateralment?

En uns moments tan convulsos i complicats com els actuals, en els que tant organitzacions com personal fan tot el possible per continuar treballant, hi ha qüestions com per exemple si l’empresa pot canviar l’horari de treball unilateralment, que és important saber, ja que és una situació que fàcilment es pot plantejar.

1/25/2021

Legalment les empreses poden fer canvis en els torns i l’horari de treball de la plantilla si hi ha raons econòmiques, tècniques, organitzatives o de producció que ho justifiquin, i també amb un preavís als treballadors/res afectats de 15 dies a la data en que es farà efectiu aquest canvi.

Si no es donen aquests supòsits, no serà legal fer aquests canvis sense el consentiment de la persona afectada, ja que es tracta d’una modificació substancial de les condicions de treball, que està recollida a l’article 41 de l’Estatut dels treballadors.

També es pot donar la situació en la que els motius que justifiquin aquest canvi siguin reals, però la persona treballadora no hi estigui d’acord, en aquest cas ho pot impugnar dins els 20 dies hàbils per interposar la demanada corresponent en el Jutjat de lo Social.

A més a més, el treballador al que la mesura li pugui causar un problema, tindrà dret a rescindir el seu contracte i percebre una indemnització de 20 dies de salari per any treballant, i es prorratejaran per mesos els períodes inferiors a un any, i amb un màxim de 9 mesos.

Canviar l’horari de treball

Abans d’haver d’arribar als tribunals hi poden haver altres sistemes, com timenet, que facilitin la flexibilització i comptabilització de la jornada laboral i el control de les tasques i dels projectes online. Es tracta de buscar fórmules que permetin que l’empresa i tota la seva plantilla es puguin adaptar a tot tipus de situacions per superar la incertesa del moment actual.

VOLEU MÉS INFORMACIÓ?

timenet és l'aplicació amb GARANTIA TOTAL DE SATISFACCIÓ, si no us agrada US TORNEM ELS DINERS. Contacteu per més informació.

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.

Accepto
Com configurar
Top