La nova Llei del teletreball també afecta funcionaris

La nova Llei del teletreball també regula el treball a distància dels funcionaris públics, i afecta a uns 2,5 milions de persones que treballen per a les administracions publiques, les quals hauran d’adaptar-se a aquesta nova normativa en un termini de 6 mesos.

10/13/2020

El teletreball a les administracions públiques és també aquella modalitat de prestació de serveis a distància, en el que el contingut competencial del lloc de treball es pot fer a fora de les dependències de les administracions públiques, sempre que les necessitats del servei ho permetin, i es farà mitjançant les tecnologies de la informació i comunicació.

En aquest cas el teletreball també haurà de tenir un caràcter voluntari i reversible, a més a més haurà de ser expressament autoritzat i compatible amb la modalitat presencial. Cada una de les administracions públiques determinarà quin tipus de serveis es poden prestar mitjançant la pràctica del teletreball, i també es negociarà en cada cas com es durà a terme aquest treball a distància.

Prèviament caldrà valorar si realment les tasques es poden fer mitjançant el teletreball sense que tingui cap afectació qualitativa, i que la persona tingui la formació digital necessària. La nova Llei també recull que el teletreball no podrà suposar en cap cas un incompliment de la jornada, l’horari, i de la normativa en matèria de protecció de dades de caràcter personal.

Tot el personal de les administracions públiques que treballi a distància, tindrà els mateixos drets i deures, tan individuals com col·lectius, que la resta de funcionaris que treballin presencialment.

Els funcionaris que teletreballin també tindrà dret a la desconnexió digital i a la intimitat, i es garanteix la confidencialitat i la protecció de dades; a més a més cada administració proporcionarà a cada treballor/a públic/a el material necessari per poder dur a terme la seva activitat laboral a distància.

Nova llei del teletreball

Sense cap mena de dubte una de les solucions més adaptables a qualsevol sector és el nostre sistema de registre de la jornada laboral timenet, que permet treballar des de qualsevol lloc i registrar les dades amb qualsevol dispositiu que tingui connexió a internet.

VOLEU MÉS INFORMACIÓ?

timenet és l'aplicació amb GARANTIA TOTAL DE SATISFACCIÓ, si no us agrada US TORNEM ELS DINERS. Contacteu per més informació.

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.

Accepto
Com configurar
Top