La justícia europea ratifica que cal registrar la jornada laboral de tots els treballadors

Per si podia quedar algun dubte, el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) ratifica que cal registrar la jornada laboral de tots/es els treballadors d’una empresa, per tant totes les organitzacions estan obligades a tenir algun mecanisme, com el sistema timenet, per comptabilitzar i registrar totes i cada una de les hores que treballa la seva plantilla.

5/23/2019

El TJUE es pronuncia d’aquesta manera pocs dies després del 12 de maig de 2019, data en la que ja és completament obligatori dur a terme aquest registre de la jornada laboral, per tant s’alinea completament amb aquesta reforma legislativa encapçalada per l’actual govern socialista, i defensa que “els Estats han d’imposar als empresaris l’obligació d’implantar un sistema objectiu, fiable i accessible, per computar la jornada laboral diària realitzada per cada treballador/a.”

Abans de la introducció d’aquesta nova normativa laboral, els inspectors es queixaven de la dificultat de poder provar els excessos, com les hores extres no comptabilitzades ni remunerades, però amb sistemes de gestió del temps de treball com timenet, es poden controlar i fins i tot geolocalitzar, totes les hores que treballa cada una de les persones d’una empresa, tan sols cal tenir un dispositiu amb connexió a internet.

El Tribunal Europeu recalca que un sistema de registre de la jornada laboral pot oferir als treballadors una manera fiable i efectiva de tenir les dades relatives a la duració real del treball realitzat, i per tant facilitar tant a la plantilla d’una empresa que pugui provar la vulneració dels seus drets, com també a les autoritats competents.

Cal tenir en compte que fins a dia d’avui, el 54% de les hores extres realitzades per treballadors i treballadores de l’Estat Espanyol no es comptabilitzen, i la nova normativa que ha entrat en vigor aquest 12 de maig, i que ha estat ratificada pel Tribunal Europeu de Justícia, pretén precisament solucionar aquest problema i tendir cap a un mercat laboral més europeïtzat, en el que es contin i es paguin totes les hores de treball.

Registrar la jornada laboral

 

 Més informació sobre timenet?

timenet és l'aplicació amb GARANTIA TOTAL DE SATISFACCIÓ, si no us agrada US TORNEM ELS DINERS. Contacteu per més informació.

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.

Accepto
Com configurar
Top