Per treballar correctament online, cal que hi hagi una molt bona planificació de la càrrega de treball i del temps, és vital gestionar correctament les tasques que cal fer i repartir-les i organitzar-les tenint en compte objectius, que es poden marcar de forma diària, setmanal o mensual.
De fet la planificació diària és clau en el teletreball, perquè si es pensa en fites molt a llarg termini, es pot oblidar que el dia té unes 8 hores de treball, i que cal veure concretament quines tasques es poden fer en la jornada laboral per avançar cap als objectius més grans.
Alguns experts recomanen començar el dia amb la planificació de l’agenda, realitzar algun tipus de comunicació amb l’equip de treball, i després fer les tasques que requereixin més concentració. També diuen que és important marcar molt clarament un horari, perquè si no es tendeix a eternitzar les hores de treball, i això no fa augmentar la productivitat, si no que acaba cansant i cremant a les persones que fan teletreball.
Sembla que des del govern s’està treballant en alguna Llei que reguli d’una forma efectiva totes les problemàtiques que han sorgit arrel del teletreball, com per exemple la conciliació quan es comparteix l’espai amb els fills i la família, o els límits de disponibilitat de les persones, ja que teletreballar no implica estar 24 hores al dia connectats.