Què es podria fer amb totes les hores extres no comptabilitzades ni remunerades?

Després de la recent normativa que obliga a registrar la jornada laboral de tots treballadors/es, s’ha obert una gran polèmica referent a totes les hores extres no comptabilitzades ni remunerades que es fan actualment en aquest país, ja que segons dades de l’EPA, sembla ser que uns 376.000 assalariats fan un total de 2,96 milions d’hores extres a la setmana sense cobrar.

4/30/2019

Aquestes dades suposen que a Espanya hi ha aproximadament 797.000 treballadors que fan hores extres a la feina (això representa més o menys 4,8% del total d’assalariats), dels que gairebé la meitat ni cobren ni cotitzen aquestes hores, aquest ha estat un dels motius que ha impulsat el Decret Llei que entra en vigor aquest maig, i que obliga a registrar i a guardar durant 4 anys, totes les hores treballades per la plantilla d’una empresa.

Fins ara tan sols era obligatori registrar les hores treballadores de les persones contractades a mitja jornada, però a partir d’aquest 12 de maig caldrà registrar totes les jornades laborals (tant a temps parcial com complert), i per tant intentar evitar que es treballin tantes hores extres sense remunerar. Per aconseguir aquest objectiu la Inspecció de Treball i Seguretat Social començarà a fer inspeccions per comprovar que es compleixi amb aquesta normativa.

Les dades arriben a tal magnitud, que segons un estudi elaborat per CCOO amb dades de l’Enquesta de Població Activa corresponents al segon trimestre de 2017, amb totes les hores extres fetes a Catalunya en aquest període es podrien crear 18.000 llocs de treball.

Sembla ser que el perfils que més hores extres fan són amb homes, amb contracte indefinit i a jornada complerta, amb feines de caire tècnic en el sector privat, com serveis o indústria.

Hores extres

Amb sistemes per gestionar el temps com timenet, podeu registrar de forma fàcil, i econòmica totes les hores dels treballadors i treballadores de la vostra empresa!

 

 Sol·liciti més informació

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-vos publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerarem que n'accepta el seu ús. Pot saber més sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top