Gestionar el talent, un dels grans reptes del 2020

Gestionar el talent i també retenir-lo és un dels reptes empresarials més importants del 2020, ja que segons el desè baròmetre del sector tecnològic a Catalunya, realitzat per CTecno, el 46% de les empreses dedicades a les noves tecnologies, considera que aquesta és una de les principals preocupacions del sector.

12/20/2019

La gestió del talent a les organitzacions és un procés que ajuda augmentar el rendiment dels millors professionals; però per poder-ho fer cal conèixer, valorar i detectar aquest talent que ja existeix, i poder preparar carreres professionals, que estiguin a l’altura, i que motivin i retinguin a aquestes persones a l’empresa.

És un moment de grans canvis al mercat laboral i sobretot en la gestió dels Recursos Humans, les empreses necessiten comptar amb joves professionals ben formats, amb aptituds, habilitats i capacitat de comprometre’s amb l’organització. La clau és integrar-los en l’equip, potenciar les seves capacitats i aconseguir, que al mateix temps, ells se sentin motivats i realitzats professionalment.

Elements com sous poc motivadors, condicions laboral poc atractives, i sobretot persones treballant en feines que no es corresponen amb les seves capacitats i motivacions, poden fer que el talent quedi amagat sota tots aquests elements, i que marxi de seguida que hi hagi l’oportunitat.

És bàsic poder desenvolupar estratègies efectives que permetin potenciar els punts forts de cada persona, i que en combinació amb els valors de l’equip i de l’empresa es puguin millorar els resultats del treball.

Treballar en equip, per projectes i enfocats a aconseguir uns objectius concrets, i ben definits, pot ajudar a motivar a l’equip humà, a que cada persona doni el millor de sí mateixa, i que l’equip de treball s’enfoqui plenament a la consecució d’aquests objectius, tenint en compte els punts en els que cada persona destaca.

Sistemes com el de timenet poden permetre gestionar el talent i el temps a través dels seus dos mòduls, ja que el mòdul de marcatges facilita el dia a dia de l’empresa i també la planificació general del calendari i de les vacances; i el mòdul de projectes permet organitzar la feina per projectes, i fer el seguiment de totes les feines realitzades per cada persona a cada projecte.

gestionar el talent

VOLEU MÉS INFORMACIÓ?

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-vos publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerarem que n'accepta el seu ús. Pot saber més sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top