Els excessos de jornada compensats no es consideren hores extres

Segons una de les últimes sentències de Tribunal Suprem, els excessos de jornada laboral, que hagin estat compensats amb descansos com hores o dies lliures, no es consideren hores extres i per tant no cal registrar-los ni comptabilitzar-los com a tal.

6/2/2020

I és que des de que ara fa gairebé un any, es va implantar la Llei de Registre de la Jornada Laboral, són moltíssims els dubtes que sorgeixen entorn a la seva correcta aplicació, hi ha molts casos que acaben als tribunals perquè es desconeix què és el que diu la Llei, com és el cas d’un conflicte col·lectiu en el món de la banca, en el que l’entitat havia compensat amb temps lliure els excessos de jornada de la seva plantilla, i no se sentia obligada a facilitar les fulles de registre de les hores de treball, tal i com demanaven els sindicats.

Aquest cas, com tants d’altres, va acabar als jutjats, i la sentència del Suprem destaca que “no hi ha cap norma legal ni convencional que exigeixi el registre diari de les compensacions d’excessos de la jornada”.

Els magistrats també busquen les solucions als conflictes a l’Estatut dels Treballadors, i en aquest cas concret, l’article 35.2 recull per una banda l’obligatorietat de registrar els excessos de jornada, però per l’altra senyala que “no es computaran les hores extraordinàries que hagin estat compensades mitjançant un descans dins dels quatre mesos següents a la seva realització."

En aquest context en què hi ha molts dubtes sobre com dur a terme correctament el registre de la jornada laboral, és important tenir un sistema, com timenet, que garanteixi el correcte compliment de la normativa, i que permeti registrar, de forma fàcil i transparent, totes les hores de treball de la plantilla empresarial.

excessos de jornada

VOLEU MÉS INFORMACIÓ?

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-vos publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerarem que n'accepta el seu ús. Pot saber més sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top