Algunes de les dades de l’estudi sobre el futur del treball, realitzat per la consultora Omdia, mostren que el teletreball ha suposat un increment de productivitat pel 68% de les 400 empreses enquestades a nivell mundial; segons aquest mateix estudi, el 58% dels treballadors assegura que mantindria el teletreball o el model híbrid.
Un altre estudi realitzat per la Universitat Standord dels Estats Units, revela que aquest increment de la productivitat es degut al fet que les persones que estaven teletreballant van dedicar un 9% de temps a les seves feines, ja que van fer pauses més curtes, van tenir menys dies d’absència per malaltia, i una millora del rendiment per minut del 4%; aquest mateix estudi també mostra una major satisfacció amb la feina, i una disminució de la taxa de renúncies del 50%.
La Universitat de Chicago també va fer un estudi, amb enquestes a 10.000 empleats, que mostra que un 30% dels treballadors es van sentir més productius i motivats treballant des de casa, i que a més a més, s’haurien estalviat 9.000 milions d’hores en desplaçaments, durant els primers 6 mesos de pandèmia als E.E. U.U..
L’anàlisi dels comptes semestrals de Netflix, realitzat per Business Insider España, demostra que empreses com aquesta, han millorat la seva productivitat per treballador durant el primer semestre de 2021, suposant una xifra de 1,54 milions per treballador/a.