L'impuls al teletreball sembla estar en sintonia amb el model 'híbrid', que combina la feina a l'oficina amb la feina a distància. Tot i això, també reflecteix una recuperació del teletreball a temps complet, el qual ocupa la majoria dels dies laborables.
A finals de l'any passat, el 14,4% dels treballadors a Espanya estaven teletreballant, marcant així el percentatge més alt des del primer trimestre del 2021. Tot i que aquesta xifra és inferior al 19,1% assolit el juny del 2020 durant el pic de la pandèmia, continua sent considerablement superior al 8,3% registrat el 2019. No obstant, i malgrat aquests avenços, el país encara no ha assolit el nivell de teletreball observat a les principals economies de la zona euro.
Tot i que l'Institut Nacional d'Estadística (INE) no proporciona dades trimestrals anteriors al segon trimestre del 2020, la comparació amb els anys previs a la pandèmia revela un augment significatiu a la pràctica del teletreball, que es manté considerablement per sobre dels nivells anteriors a la crisi sanitària. És important destacar que la composició del teletreball, és a dir, el tipus d'activitats realitzades des de casa, ha experimentat canvis substancials en els darrers tres anys.