En aquest cas, una empresa de Barcelona havia decidit retirar la subvenció per menjar als treballadors que teletreballaven. No obstant això, el comitè d'empresa va recórrer la decisió i el Tribunal Suprem ha fallat a favor dels treballadors. Segons la sentència, aquest complement era considerat un dret adquirit pels empleats, independentment de si treballaven de manera presencial o a distància.
El Tribunal ha remarcat que els empleats que exerceixen el teletreball segueixen complint amb els requisits establerts pel seu contracte laboral i, per tant, tenen dret a rebre totes les compensacions i avantatges que els corresponguin. Això inclou el complement per menjar, que es considera una part integral de les condicions laborals dels treballadors.
Aquesta sentència suposa un pas important en la protecció dels drets dels teletreballadors/ores i envia un missatge clar sobre la necessitat de garantir que aquesta modalitat laboral no suposi una pèrdua de beneficis per als empleats. Tot i que el teletreball ja està regulat per la Llei corresponent, encara hi ha aspectes que cal clarificar i protegir per assegurar una pràctica laboral justa i equitativa per a tothom.
En resum, el Tribunal Suprem ha establert que els treballadors que realitzen teletreball tenen dret al complement per menjar, reforçant així la seva protecció i garantint que les seves condicions laborals no es vegin afectades negativament per aquesta modalitat de treball.