Coneixeu les diferents opcions de conciliació laboral i personal?

La pandèmia ha posta de manifest que la conciliació laboral i personal és una assignatura que encara està pendent al nostre país, cal anar avançant en aquest terreny per poder compatibilitzar el treball i la família, i implementar més mesures de flexibilitat a l’entorn laboral.

6/14/2021

L’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) recull les tres opcions que hi ha actualment per poder conciliar la vida laboral i la familiar, que poden ser sol·licitar una excedència, una reducció de la jornada laboral, o una adaptació de l’horari, però cal tenir en compte que en cap d’aquests casos es percep la totalitat del salari.

Pel que fa a l’excedència pot ser per tenir cura de menors o familiars, i en aquest cas l’empresa no s’hi pot negar, pot ser de fins a tres anys, i el lloc de treball ha d’estar blindat durant el primer any, amb la possibilitat de reincorporar-se en qualsevol moment.

També es pot sol·licitar una excedència voluntària per causes com acompanya la parella a viure a una altra ciutat, etc., la duració podria ser d’entre 4 mesos i 5 anys, amb una antiguitat mínima d’un any, i en aquest cas l’empresa la podria denegar. També hi hauria el cas de l’excedència obligatòria que es dona quan s’és escollit per un altre lloc en una institució pública.

Una altra possibilitat per conciliar és la reducció de jornada, que es pot demanar quan cal tenir cura de menors de 12 anys o persones depenents; es pot sol·licitar una reducció d’entre un octau i la meitat de la jornada, i en aquesta situació l’empresa no pot acomiadar a la persona que ho hagi sol·licitat; Es tracta també un dret preferent per víctimes de violència de gènere i terrorisme.

Finalment hi hauria una tercera possibilitat que és l’anomenada “jornada a la carta”, que significa adaptar els horaris sense que hi hagi cap reducció de les hores de treball, el que es fa és flexibilitzar l’horari laboral segons les necessitats de la persona que ho sol·liciti, per poder-ho aplicar cal arribar a un acord per escrit amb l’empresa.

Conciliació laboral

Sigui quina sigui l’opció escollida per poder flexibilitzar, cal que les empreses disposin de sistemes de gestió del temps, com timenet, que permetin aplicar qualsevol d’aquestes opcions sense problemes!

VOLEU MÉS INFORMACIÓ?

timenet és l'aplicació amb GARANTIA TOTAL DE SATISFACCIÓ, si no us agrada US TORNEM ELS DINERS. Contacteu per més informació.

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.

Accepto
Com configurar
Top