Coneixeu els punts principals de la nova reforma laboral?

El 31 de desembre de 2021 va entrar en vigor la nova reforma laboral, i per això en aquest post volem explicar els principals punts que conté, tenint en compte que el text compleix amb els compromisos adquirits amb la Unió Europea.

1/10/2022

Un punt molt important és el de la Negociació col·lectiva, ja que es recupera el fet que les condicions establertes en un conveni col·lectiu, seguiran en vigor, fins i tot després que s’acabi la seva vigència expressa; en aquest punt també es deroga que prevalgui el salari del conveni d’empresa, per tal d’evitar convenis que puguin anar a la baixa en qüestions de matèria salarial.

Un altre punt molt destacable és el de la contractació estable, ja que desapareix el contracte per obra i servei, i els contractes es pre assumeixen com a concertats per temps indefinit, i d’aquesta manera es redueixen les modalitats de contractació disponibles.

Tan sols existirà un contracte de duració determinada, que es podrà fer per circumstàncies de la producció, o per substitució de la persona treballadora. Per poder preparar aquest tipus de contracte caldrà que s’especifiquin molt clarament la causa habilitant de la contractació temporal, i també les circumstàncies concretes que la justifiquen, i la seva connexió amb la duració prevista.

Per altra banda el contracte fixe discontinuu s’haurà de concertar per a treballs de naturalesa estacional, activitats productives de temporada, o també aquells que no tinguin aquesta naturalesa però que, sent de prestació intermitent, tinguin períodes d’execució certs, determinats i indeterminats.

La subcontractació es durà a terme sempre que hi hagi un convenir col·lectius sectorial aplicables, que pot ser el de l’activitat desenvolupada per l’empresa principal, o un altres si així ho determina la negociació col·lectiva sectorial dins de les seves normes generals.

Nova reforma laboral

Per tal que les empreses puguin gestionar correctament tot els canvis de la nova reforma laboral, cal que comptin amb sistemes eficaços de gestió del temps i la feina, com timenet!

VOLEU MÉS INFORMACIÓ?

timenet és l'aplicació amb GARANTIA TOTAL DE SATISFACCIÓ, si no us agrada US TORNEM ELS DINERS. Contacteu per més informació.

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.

Accepto
Com configurar
Top