Molts experts diuen que la depressió post vacacional ha augmentat perquè hi ha una dissonància entre la satisfacció i la desconnexió que es produeix en el període vacacional, en contrast amb la tornada al treball i a la rutina; de totes maneres no sol durar més de 2 o 3 setmanes.
Està clar que aquest síndrome també pot tenir molt a veure amb el grau de motivació que la persona pugui tenir amb la seva feina, com més satisfeta i contenta se senti amb les seves tasques, menys problemes tindrà a l’hora de tornar a treballar i més lleugers seran tots aquests símptomes dels que estem parlant.
A nivell empresarial, i amb eines per gestionar el temps com timenet, es poden intentar aplicar una sèrie de mesures per suavitzar aquesta tornada a la feina:
1.- Tornar a la feina de forma gradual, per exemple començar a mitja setmana, enlloc de fer-ho el dilluns.
2.- Potenciar la motivació per les feines que cadascú realitza, intentant adjudicar tasques que es corresponguin amb els objectius professionals de cada persona.
3.- Tenir les tasques i projectes a fer organitzats, programats i ben definits, per tal que cada treballador/a sàpiga quin és el seu rol i la seva càrrega concreta de feina.
4.- Mostrar de forma clara les prioritats, allò que és més important i requereix atenció immediata, i els timmings o temps d’entrega dels projectes.
5.- Fomentar un bon ambient de treball, companyerisme i bona relació entre tota la plantilla empresarial.
6.- Tenir un cert grau de flexibilitat horària i permetre que de forma gradual el treballador/a recuperi la seva rutina habitual.
Cada empresa haurà de trobar les seves pròpies eines per gestionar aquesta depressió post vacacional de la plantilla, però està clar que una bona gestió del temps i dels recursos humans, amb eines com timenet, poden ajudar a alleugerir aquest síndrome per recuperar el més aviat possible la normalitat i la productivitat habituals.