Segons aquest estudi el treball híbrid és especialment eficaç quan els treballadors i les treballadores gaudeixen de flexibilitat, però no se senten aïllats de la resta de companys/anyes de l’empresa, per tant és vital que les empreses trobin l’equilibri òptim entre el treball des de casa i el de l’oficina.
D’aquest informe també se n’extreu que la majoria d’organitzacions veu bé que tan sols una quarta part de la jornada laboral es faci des de casa, i això demostra que hi ha una dissonància entre el que volen les companyies, i el que volen les persones que hi treballen.
Per elaborar l’informe de Harvard Business School es van examinar més de 30.000 e-mails, i es va concloure que el nombre de correus del grup de treball híbrid era més baix, i a més a més, també es va demostrar que rebien valoracions més positives per part dels superiors immediats, que en altres grups.
Aquest estudi també posa de manifest que les fórmules intermitges de treball híbrid, es tradueixen tant en una major innovació per part de la plantilla, com també en una millora de la comunicació.
Una bona conclusió és que la clau per treure el màxim partit al treball híbrid és organitzar-ho tot per tal que els que formin part d’un mateix equip vagin a l’oficina els mateixos dies a la setmana, per enfortir la sensació de “team” i per evitar perdre el temps en reunions virtuals.
Tot això també es fa evident en un altre estudi de Vyopta, del que se n’extreu que molts caps continuen recelant d’aquesta fórmula laboral, i creuen que la productivitat dels seus empleats es vegi potencialment mancada si treballen des de casa.