Per considerar-se teletreball cal fer-ho un mínim d’un 30% de la jornada

Per considerar-se teletreball cal fer-ho un mínim d’un 30% de la jornada

Ara que la nova Llei que regularà el treball a distància està acabada, anem coneixent nous detalls sobre el contingut, i un dels més nous és que per considerar-se teletreball cal fer-ho un mínim d’un 30% de la jornada laboral, accedint a una demanada provinent de la CEOE.

Quins seran els punts clau de la nova Llei del Teletreball que està preparant el govern?

Quins seran els punts clau de la nova Llei del Teletreball que està preparant el govern?

El coronavirus té moltes conseqüències en diferents àmbits, un d’ells és el teletreball, una pràctica que ha passat del 5% del total de treballadors/res al 30% en aquests últims 6 mesos, per aquest motiu el govern espanyol està preparant una reglamentació del Teletreball, i en aquest post parlarem dels punts clau de la nova Llei, que hi ha en l’actual borrador.

Tornar de les vacances

Tornar de les vacances

Aquest any en el que tot és tan estrany "tornar de les vacances" pot ser una bona oportunitat per mirar-se les coses d’una altra manera, i ser positius davant del fet de tenir una feina a la que tornar, deixant enrere l’anomenada depressió post vacacional, que alguns experts diuen que es produeix perquè hi ha una dissonància entre la satisfacció i la desconnexió que es produeix en el període de vacances, en contrast amb la tornada al treball i a la rutina.

Que passa amb les hores del permís retribuït?

Que passa amb les hores del permís retribuït?

Durant el confinament, degut a la crisi del coronavirus, que vam viure entre març i juny d’aquest any, el govern va prohibir completament l’activitat laboral, exceptuant les tasques considerades essencials, durant uns dies, del 30 de març al 9 d’abril, el govern va qualificar aquesta mesura com a permís retribuït, i ara cal veure què passa amb aquelles hores de treball , i si cal que els treballadors/es les recuperin.

Augment de la jornada intensiva durant l’estiu

Augment de la jornada intensiva durant l’estiu

Gairebé un 30% de les empreses espanyoles han ampliat la jornada intensiva d’estiu, mentre que un 21% ha decidit aplicar aquest tipus de jornada durant tot l’any, segons dades publicades per Guia Laboral Hays del 2020.

Així és com evoluciona la nova Llei del Teletreball

Així és com evoluciona la nova Llei del Teletreball

Ja fa dies que estem parlant de com evoluciona la nova Llei del Teletreball que està preparant el govern, que defineix el treball a distància com “aquell treball a distància que es fa en el domicili de la persona treballadora o en el lloc lliurement escollit per aquesta, durant tota la jornada o part d’aquesta, de manera no ocasional”; i el teletreball com “aquell treball que es porta a terme mitjançant l’ús exclusiu o prevalent de mitjans i sistemes informàtics, telemàtics i de telecomunicació”.

La informació és poder!

La informació és poder!

Sense cap mena de dubte que la informació és poder, i amb les dades que es poden extreure de sistemes registre de la jornada laboral com timenet, es pot enriquir moltíssim el “big data” de totes les organitzacions que ho utilitzin, hi ha també un mòdul, que permet organitzar la feina per projectes, de manera que es pot saber quina és la contribució de cada persona en les feines que desenvolupa l’empresa.

Una empresa sense caps?

Una empresa sense caps?

El teletreball també ha propiciat algunes corrents de pensament com la d’una empresa sense caps, en la que tothom s’autogestioni i sigui co responsable de la seva feina; Un empresari nord americà anomenat Warren Buffer ho resumeix en una frase: “Contracta als millors i deixa’ls que facin el que saben fer... O fitxa als més barats si és que vols que facin el que tu dius”.

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.

Accepto
Com configurar
Top