Així és com evoluciona la nova Llei del Teletreball

Ja fa dies que estem parlant de com evoluciona la nova Llei del Teletreball que està preparant el govern, que defineix el treball a distància com “aquell treball a distància que es fa en el domicili de la persona treballadora o en el lloc lliurement escollit per aquesta, durant tota la jornada o part d’aquesta, de manera no ocasional”; i el teletreball com “aquell treball que es porta a terme mitjançant l’ús exclusiu o prevalent de mitjans i sistemes informàtics, telemàtics i de telecomunicació”.

8/24/2020

En aquesta nova Llei inicialment es planteja que les persones que teletreballin tindran dret a un “horari flexible”, que els costos d’aquest treball els assumirà l’empresa en la seva totalitat, també es proposa que el treball a distància sigui voluntari pel treballador/a i que requerirà acord de treball a distància, i s’estipula un tracte igualitari i amb els mateixos drets que la resta de la plantilla.

Pel que fa les hores de treball, caldrà que quedin reflectides en un registre horari, com pot ser timenet, que mostri clarament el temps que s’hi ha dedicat, aquest haurà d’incloure obligatòriament el moment en el que s’inicia i en el que es finalitza la jornada de treball, també les pauses, i/o els temps de preparació, desactivació, etc.

Un punt important és el dret a la desconnexió digital de les persones que treballen a distància, particularment en teletreball, i apel·la a la negociació col·lectiva o acord d'empresa amb l'objectiu és evitar l'anomenat 'smart working' (treball en qualsevol moment i en qualsevol lloc). No obstant això, el text indica que el control de l'activitat correspon a l'empresa.

Finalment comentar també que el govern ha accedit a deslligar el teletreball de la conciliació, per tal d’evitar que acabi sent utilitzat com una forma de perpetuació dels rols de criança i cura del fills/es sobre les dones.

La nova llei del teletreball

timenet, el sistema de registre de la jornada laboral i control de projectes, pot ajudar a complir al peu de la lletra amb la nova Llei del Teletreball!

VOLEU MÉS INFORMACIÓ?

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-vos publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerarem que n'accepta el seu ús. Pot saber més sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top