10 escenaris a evitar en el registre de la jornada laboral

En aquest post parlarem de 10 escenaris a evitar en el registre de la jornada laboral, ja que la recent obligació de controlar totes les hores de treball de la plantilla empresarial encara presenta certs dubtes, i controvèrsia.

10/29/2019

1.- La treballadora o el treballador ha de registrar en el mateix moment l’inici i el final de la seva jornada laboral, no es pot fer posteriorment.

2.- Es desaconsella fer-ho en una fulla de paper, ja que cal guardar els registres de totes les hores de treball de tots els empleats durant 4 anys, cal tenir-ho en tot moment disponible i garantir que s’ajusta a la realitat.

3.- No tenir els informes a disposició dels treballadors, dels seus representants legals i de la Inspecció de Treballa i Seguretat Social, Si els sol·liciten cal entregar-los.

4.- No es poden descomptar pauses o descansos no registrats en el sistema utilitzat, ja que el que és vàlid és el que hi ha reflectit en aquest. De totes maneres l’empresa pot consensuar amb la seva plantilla quin criteri s’utilitzarà en aquesta matèria.

5.- Els retards poden estar penalitzats, això ho decideix cada empresa, però té la possibilitat de fer-ho si no són per una causa justificada.

6.- Sistemes de registres de la jornada laboral que no continguin les dades essencials o que siguin poc clares i confuses.

7.- Pensar que les persones que treballen fora de l’empresa no han de registrar les seves hores.

8.- No consensuar un sistema de registre entre empresa i treballadors; tot i que en cas de no posar-se d’acord seria l’organització qui finalment decidís el mètode.

9.- No complir amb les mesures que imposen altres lleis com el RGPD i LOPD, per exemple col·locant elements com càmeres de seguretat en el lloc on es faci el registre.

10.- No tenir un sistema en el que es pugui veure d’un sol cop d’ull totes les hores i absències de la plantilla empresarial.

 

10 escenaris a evitar en el registre

Per no caure en cap d’aquests errors recomanem el nostre sistema timenetque ens assegura registrar la jornada laboral de tots els treballadors de l’empresa, de forma fàcil, econòmica i complint al peu de la lletra amb la nova Llei.

VOLEU MÉS INFORMACIÓ?

timenet és l'aplicació amb GARANTIA TOTAL DE SATISFACCIÓ, si no us agrada US TORNEM ELS DINERS. Contacteu per més informació.

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.

Accepto
Com configurar
Top